2012 en de managed cloud

Published on January 20, 2012 by Frederik Denkens

2011 was een bewogen jaar. Naast een aanzienlijke inhaal- en opkuisoefening (stopzetten van Windows hosting, online backups, etc), zijn we er ook in geslaagd om iLibris op een volledig nieuw spoor te zetten. We zijn namelijk geen gewoon hosting bedrijf meer. Wij managen nu de cloud voor u.

De basis

De hostingwereld is sterk aan het veranderen. Reeds in 2010 realiseerden we dat ook wij ons moesten opmaken voor de toekomst.

Op een aantal vlakken stonden we al heel ver: onze unieke partner-aanpak, sterke betrokkenheid, transparantie en high-touch service. Deze vormden zeker een goede basis, maar we gingen toch verder op zoek.

Een eigen infrastructuur,

is de basis van elk klassiek hosting-bedrijf. Op die infrastructuur bouw je dan je aanbod. Elk hosting-bedrijf legt andere accenten en gaat soms verder dan het andere, maar blijft volgens datzelfde bottom-up patroon werken.

Wij dachten: is infrastructuur niet stilaan aan het evolueren zoals elektriciteit? Gemeengoed en overal beschikbaar. Waarom nog eigen infrastructuur terwijl het Infrastructure-as-a-Service (IaaS) aanbod alomtegenwoordig en volwassen is? Geen zorgen meer omtrent infrastructuur, onbeperkte mogelijkheden en grenzeloze flexibiliteit, ook voor onze klanten en partners. Meer tijd dus voor andere zaken.

Self-service …

is onlosmakelijk verbonden met de cloud en IaaS. Maar volgens ons hebben interactieve agencies en ontwikkelaars geen zin in een Do-It-Yourself-cloud. Partners willen zich bezig houden met creatie van een applicatie, niet met het uittekenen en beheren van de ideale hosting-omgeving. Ze willen kunnen samenwerken met iemand die dat op zich neemt en hen begeleidt.

Échte managed cloud-hosting

Sinds eind 2010 hebben we alle aan ons toevertrouwde projecten dan ook exclusief in de publieke cloud geplaatst. We hebben ondertussen gewerkt met Amazon EC2 en S3, Linode, CloudSigma en HousingCenter. We hebben enorm veel tijd geïnvesteerd in het leren kennen van deze (hybride) cloud en het beheersen ervan.

In functie van elk project kiezen wij de beste oplossing, zorgen we voor de configuratie en beheren we alle lagen op pro-actieve wijze. Zo kan de partner zich focussen op zijn project of creatie, terwijl wij voor hem de cloud managen. Natuurlijk blijft een hechte samenwerking een belangrijke factor in het bepalen van succes.

De weg voor ons

We hebben nog een hele weg te gaan, maar het is nu reeds duidelijk dat we met iets unieks bezig zijn. Ook in 2012 zal de cloud zijn opmars verder zetten. Wij zijn klaar om hem voor u te managen.

Welkom in 2012.

Comments on this article

Top of page

Close

Cloud services & management for: